Audit Uitbesteden

SMA Accountants NV staat ook open voor samenwerking met collega accountantskantoren. De controle opdrachten kunnen worden ondergebracht bij SMA en u bent dan zelf in staat om alle andere diensten aan uw cliënten te blijven leveren.  

Steeds meer kantoren komen tot besef dat de zware AFM vergunningsvereisten en compliance met betrekking tot de uitvoering van controles enorm van invloed zijn op de organisatie.

Voor een gemiddeld kantoor met een auditportefeuille is dat vanuit kostentechnisch en organisatorisch/procedureel oogpunt eigenlijk niet op te brengen. Waarom dan uw hele kantoororganisatie blijven optuigen als SMA het aantrekkelijke alternatief biedt? Als kantoor kunt u de pre-audit werkzaamheden en overige diensten blijven uitvoeren, terwijl SMA de controle doet, al dan niet met opname van de eigen medewerkers van het desbetreffende kantoor in het controleteam van SMA. SMA is in die situatie logischerwijs wel leading in de controleopdracht. Het mes snijdt dan aan twee kanten voor het kantoor. De problemen vanuit kostentechnisch en organisatorisch/procedureel oogpunt zijn opgelost. Daarnaast kan het kantoor richting de medewerkers (voor zover mogelijk) toch aan de stageverplichting voldoen en krijgen deze medewerkers een deskundige begeleiding van de op controlegebied zeer ervaren accountants.

Ook kantoren zonder vergunning kunnen de wettelijke opdracht bij SMA neerleggen terwijl zijzelf de andere werkzaamheden blijven uitvoeren. Niemand raakt zijn eigen cliënt kwijt!

Wij zijn altijd bereid met u vrijblijvend van gedachten te wisselen over de mogelijkheden tot samenwerking binnen dit concept.

Overige diensten

De accountants achter SMA

Samen bundelen wij onze krachten